De 5 mest moderne kjoler til sommeren 2022

04.08 - 2022 4 min Modetøj 2022

De 5 mest moderne kjoler til sommeren 2022

Trends og mode skifter konstant, og hvis du gerne vil være med på det nyeste nye, skal du læse med her. Sammensat fra forskellige førende medier indenfor mode, bl.a. Vogue og Refinery29, får du her de 5 mest moderne kjoler til sommeren 2022 – ikke i forhold til mærker, men form, farve og silhuet.

Afslappende maxikjoler

Selvom sommerkjoler ofte ses som korte og ungdommelige, gør maxikjoler deres indtog i større og større grad. Med deres forholdsvis simple silhuet og behagelige pasform er maxikjoler velegnede til mange af sommerens aktiviteter.

Fra helt almindelige besøg og afslappede ture med vennerne til de mere elegante eller sjovere arrangementer kan en maxikjole tilpasses begivenhed og omgivelserne med mange variationer af print og stropper.

Maxikjoler er ofte et statement, og dét er det helt store varemærke for 2022. Det skal være større, vildere og mere farverigt. Her er maxikjoler en fantastisk måde at skabe det inderste lag til et helt unikt outfit, der med garanti vil få hovederne til at dreje.

Korte kjoler og miniskørter

Stik modsat maxikjolerne er dog 2022 største trend miniskørtet. Hvad end det inkorporeres i korte sommerkjoler eller sammensættes med en flot top, gør miniskørtet sit indtog stærkere end tidligere år.

Ifølge Vogue satte Miuccia Prada ”Micro Mania” i gang med et Miu Miu-show, der hvilede kraftigt på korte skørter, som hvilede lavt på hofterne. Skørterne, hvis længde også ses hos Dolce & Gabbana, Versace og Chanel, er kortere end nogensinde, og der kræves præcision for ikke at vise hele verden, hvad der er under.

Men miniskørterne er ikke bare korte skørter – der er mange forskellige typer på mode i sommeren 2022, og fokus er mest på længden, ikke så meget selve skørtet. Der er en tendens til at foretrække det mere tætsiddende frem for det ellers ofte elskede A-skørt, men unikke og flotte detaljer vises frem på eksempelvis Pradas Panelled-Train Silk-Bagardine miniskørt.

Cottagecore: Drømmen om det simple liv

Nostalgi og drømmen om en simplere tid er blevet stærkere og stærkere i moden, siden Corona sendte de fleste i isolation for over 2 år siden. Takket været online platforme som TikTok er såkaldte micro-communities blomstret frem, hvor ligesindede kan dele deres forkærlighed for det unikke og lidt mere alternative.

Ét af de små interessesamfund, der har blødt ud i den generelle mode, er cottagecore. Stilen fokuserer på de blidere, mere idylliske designs, og der er et stort fokus på at skabe et mere naturligt og bæredygtigt look. Store dele af stilen handler også om at benytte sig af genbrugsmuligheder og upcycling frem for at købe nyt.

Cottagecore blander maxikjoler og miniskørter på kryds og tværs og fokuserer mere på materialer og det rustikke.

Overdrevne silhuetter

Ifølge Vogue handler moden i sommeren 2022 også om det vilde og overdrevne. Som du vil kunne se på mange af farverne, de forskellige modehuse leverer i år, skal tøjet gerne vække opsigt og være svært at ignorere.

Det samme gælder størrelsen. Vilde udskæringer, surrealistiske tilføjelser, overdrevne silhuetter og næsten provokerende mønstre er blevet sat i fokus – ikke bare når det kommer til kjoler, men generelt.
På catwalken vil du se materialer sammensat på en måde, de ikke normalt ville, og hverdagstøjet vil i større grad ligne noget af den high fashion, der ellers ikke ofte er tilgængelig.

Farver, glæder og maksimalisme

I 2022 er sommerens farver: blå, pink, gul og grøn – friske, livlige farver der vækker opsigt. Det kan være alt fra delikatfarvet silke til frembrusende kjoler, og er bl.a. blevet vist på catwalken af Gucci og Miu Miu.

I år er det de modige statements og de drastiske versioner af det monokrome look, vist førende af Dior, der er på mode.

Så hvad udgør de 5 mest moderne kjoler til sommeren 2022? Det er ganske simpelt, for det skal være:

  • Stort
  • Vildt
  • Opsigtsvækkende
  • Farverigt
  • Anderledes

Du kan balancere en vild top med et miniskørt eller sammensætte en skrigende maxikjole med en afslappet bikerjakke. I sommeren 2022 handler det om at bryde de gængse modenormer og være vild og fri – en reaktion på de sidste 2 års nedlukninger og generelle forsigtighed.

Med selvsikkerhed kan alt blive moderigtigt

I sidste ende er de 5 mest moderne kjoler til sommeren 2022 kun halvdelen af moden. I løbet af de sidste år er der kommet en generelt større opbakning til, at folk skal være sig selv og dyrke det unikke, og derfor er selvsikkerhed den bedste accessorie, du kan tage med dig i 2022.

Hvad den generelle sommermode i 2022 dikterer, kræver desuden, du tør træde ud i noget, ikke alle vil kunne lide. Du skal være afklaret med din egen stil og klæde dig i noget, du både synes ser godt ud, og som du føler dig godt tilpas i.

Følg moderådene og din egen smag for lækre outfits.