Sådan finder du din egen stil

04.08 - 2022 4 min Moderne Tøj

Sådan finder du din egen stil – 5 gode tips

Trends kommer og går, og moden forandrer sig konstant. Den omskiftelige mode kan være en jungle at finde rundt i, og nye trends, der kommer ind fra højre og venstre, besværliggør ofte vejen til at definere din egen personlige stil.
Derfor får du her 5 gode tips til, hvordan du nemt finder den stil, der passer til netop dig.

Hvad vil du udtrykke med din stil?

Stil drejer sig ikke om at købe alt det, de kendte og kongelige har på. I stedet handler stil om, hvem du er, og hvad du gerne vil vise til omverdenen med dit tøj.

Måden, vi klæder os på, er noget af det første, vi lægger mærke til ved hinanden. Og selvom det er de indre værdier, der vejer højest, spiller vores fysiske fremtræden også en rolle, når vi lærer nye mennesker at kende.

Du bør derfor gøre dig tanker om, hvilket budskab din stil skal give andre. Ønsker du at vise, at du altid har helt styr på den nyeste mode? Eller måske at du slet ikke synes, at mode er vigtigt? Det rigtig gode ved modebilledet i dag er, at alt faktisk er tilladt. Der er altså helt frie tøjler, hvad angår personlig stil.

Gå på jagt efter inspiration

Den store frihed, der ligger i vores forskellige muligheder i dag, kan dog for mange virke intimiderende og uoverskuelig. For hvor skal man starte, hvis man slet ikke kender sin smag?

Et godt tip til at finde din stil er at holde dine øjne åbne og lade dig inspirere af andre. Til at begynde med bør du ikke tænke så meget over, hvad der trender lige i øjeblikket, men mere hvad der tiltaler dig. Du kan f.eks. få gode idéer på de sociale medier, i film, i gadebilledet og lignende. Der er uendeligt med inspirationskilder derude.

Læg mærke til, hvad der gør dig i godt humør, hvilken æstetik du kan lide og ikke kan lide. Du kan evt. lave et moodboard, hvor du sammensætter billeder af det, du drages mod. Det giver dig et bedre overblik, hvilket hjælper dig med at finde retningen til din egen stil.

Din komfort er vigtig

En ting, der er essentiel, når du er i gang med at definere din egen stil, er din komfort. Du behøver slet ikke at tage højde for de nuværende trends, når du vælger tøj – bare du har det godt i det.

Kan du lide klassiske snit og neutrale farver, skal du gå efter det. Elsker du derimod friske farver og lidt skæve linjer, skal du selvfølgelig vælge det til skabet. Nogle gange kan det være godt at gå uden for sin komfortzone, men det er også vigtigt at sætte grænser, så du altid har det godt og komfortabelt i dit outfit.

Sæt fokus på din basisgarderobe

Det behøver ikke at koste dig en bondegård at finde din stil. Faktisk har du med garanti allerede godt basistøj i dit klædeskab. Din basisgarderobe – den såkaldte capsule wardrobe – er nemlig vigtig, da den er med til at skabe grundlaget for din stil. 

Din capsule wardrobe skal gerne bestå af basis dele, der kan kombineres med hinanden, og der vil være favoritter i mange år. Alt efter køn omfatter disse dele typisk en neutral striktrøje, en stribet bluse, nogle velsiddende jeans, en frakke, et par gode sko o. lign.

Idéen er, at du kan bygge videre på dine basics med mere iøjnefaldende dele – signature pieces. Det kan f.eks. være en flot taske, en rød læbestift eller noget helt tredje, der løfter hele outfittet på nul komma fem.

Med en basisgarderobe undgår du desuden de trælse impulskøb, som oftest ender bagerst i skabet. Det er både fordelagtigt for din pengepung og for miljøet.

Vær åben for nyt

For bæredygtighedens skyld bør du have mest fokus på din basisgarderobe, men det betyder selvfølgelig ikke, at den skal være kedelig og uinteressant. Du behøver ikke at holde dig 100 procent til dit moodboard, og du må også meget gerne tilføje dele fra forskellige trends, du kan lide, og som matcher din stil.

Moden er en legeplads, hvor stort set alt er tilladt. Så hold øjnene åbne; din personlige stil er lige foran dig.